Lite om idag och igår...

Glamourmamman / 31 Maj, 2009 - 19:00 / Allmänt
7 kommentarer

Gokväll bloggosfären! Hoppas att ni har haft en riktigt härlig och solig söndag! Eftersom O har varit hos farmor och farfar sedan igår, så har man haft gott om tid att bara slappa i solen, helt underbart!! Tänkte visa lite grann från gårdagens cykelfest, som för övrigt var riktigt lyckad! Var jättekul att träffa en massa andra par som man knappt aldrig har pratat med innan. Och vädret var ju verkligen på vår sida! Det var skönt, men VARMT att cykla i de mastodontbackar som finns här omkring! Och vad kul det är att se hur andra har det hemma, vilken typ av värdpar dom är, etc!

Min rosa cykelhjälm vann faktiskt 3:e pris! Innan samlingen drack vi en härlig sommardrink med Bacardi Razz, jordgubbar och bailika. Mums!

 
                   Gårdagens outfit - Top och leggings - Gina Tricot, Bälte - Gekås, skor - H&M

Vi hann inte ta så många fler bilder innan och under middagen, för det blev lite bråttom eftersom vi hade huvudrätten.Men hos oss serverades det i varje fall pasta med het skaldjurssås, vitlöksbröd och vitt vin eller öl. Och innan maten fick gästerna en liten snaps med snittar.


Festen fortsatte sedan i en större lokal, och det är alltid fascinerande att se hur folk ändras på några timmar, haha! Efter en sväng inne hos grannarna stöp jag i säng vid halv två i natt. Eftersom jag undviker att dricka alkohol efter kl. tolv (hur vuxet är inte det ;-)) så tackade jag ja till en kopp kaffe istället. Men det kanske inte är att rekommendera mitt i natten när kroppen vill sova... Sov jättedåligt och vid 7.30 gav jag upp och gick upp istället. Tog dock en välbehövlig siesta efter lunchen.

Nu i eftermiddag har vi varit och hämtat O och blev bjudna på morsdag-fika. Har precis grillat hemmagjorda hamburgare, som vi åt med grekisk pastasallad, tzatsiki och vitlöksbröd. Ett glas vitt  tyckte jag hörde till en dag som denna :-) Kvällen blir lugn, för den kommande arbetsveckan blir ganska tuff tror jag. Hoppas att ni har haft en rikigt skön helg!

Alla mammors dag!

Glamourmamman / 31 Maj, 2009 - 08:41 / Allmänt
3 kommentarer

Idag vill jag ge en stor kram till alla mammor! Till min egen mamma (som jag tyvärr inte kan besöka idag), till alla mina underbara mammakompisar, till alla er mammor i bloggosfären och såklart till mig själv :-) Som en hyllning till oss mammor vill jag dela med mig av en insändare i tidningen Mama (nr 4).

Nu vill jag hylla massor av mammor. Jag vill hylla de som genom timmar av svåra smärtor fött fram små och stora skruttungar. Dom som med ömmande bröst, febertoppar och sömnlöshet ammat sina små knyten timme ut och timme in. Jag vill hylla dem som med buken uppsprättad legat på uppvaket och varit förvirrade, de som tänkt i morfinruset - fick jag ett barn? Lever det?

Alla de som blivit ihopsydda, fått blodtransfusioner, blivit uppklippta, chockade, epiduralbedövade, lusgasdimmiga, sugklocksförlösta och utmattade. En rungande hyllning till alla vakande nätter, alla tvättade händer, bytta blöjor, torkade näsor... Till alla de som har små änglabebisar och till alla dem som kämpar för att deras barn ska få stanna kvar.

Till alla de som planerar, packar matsäck, tvättar älsklingströjan till förbannelse, anordnar kalas, tar tempen, klär på varje morgon, läser boken, släcker lampan, nattinattar. Och sist men inte minst till alla de mödrar som för vidare sin trygga famn och sin erfarenhet till sina barn, så att även de ska finna moderskapets lycka. 

HA EN HÄRLIG DAG!