Att inspirera andra...

Glamourmamman / 31 Januari, 2013 - 19:34 / Träning
8 kommentarer

 
Jag vet, det är många träningsinlägg just nu! Vissa gillar dem kanske inte, men jag vet att minst lika många uppskattar dem mycket. Och just nu vill jag verkligen dela med mig av den träningsinspiration som finns inom mig! Jag känner att lusten till att röra sig finns hos många omkring mig, och ju mer jag får dela med mig av min kunskap och rörelseglädje - desto mer får jag tillbaka i form av energi!
 
I mitt jobb som friskvårdsansvarig ingår det just nu mycket träning - som alltid när ett nytt år precis har börjat och folk vill igång. Och det är lika roligt att få nybörjare att hitta motivationen, som att lära ut nya tips till vana tränande. Ju mer man lär sig om träning, desto mer vill man veta liksom. Och jag har glädjen att få arbeta nära mycket duktiga personer, som jag ständigt lär mig mer av. För även om jag har utbildat mig och arbetat med träning och hälsa i 15 år, så tror jag aldrig att man ska luta sig tillbaka.
 
Idag har jag avverkat veckans tredje träningspass - den här gången med vår duktiga PT på jobbet. Så efter några riktigt tunga övningar är min kropp ganska mör, och det ska bli skönt med ett par vilodagar. Ikväll har jag istället introducerat T i  träningsformen Tabata. 20 minuters intensiv träning i TRX-bandet fick han :-) Nej, nu väntar kvällskaffet och en stunds mys i soffan. Vi hörs mer imorgon!
 
Ha en skön kväll ♥

Gul shopping...

Glamourmamman / 31 Januari, 2013 - 15:00 / Shopping
0 kommentarer

 
Gult har varit en stor färg i vinter och kommer att fortsätta vara det i vår och sommar. Vad passar då inte bättre än att shoppa på sig lite accessoarer i denna härliga färg! Även om man fortfarande känner sig för blek för denna starka kulör, så kommer det ju faktiskt snart varmare och soligare tider!
 
Armbandet köpte jag på Lindex för 15 kr - kommer att bli jättefint på solbrända armar i sommar! BH:n hittade jag på H&M för 50 kr. Den kommer att passa bra under lätt transparenta toppar, eftersom den är så snygg i modellen. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - på slutrean kan man fynda!!
 
 

Glamourmammans kolapaj

Glamourmamman / 31 Januari, 2013 - 09:45 / Mat, bak och dryck
2 kommentarer

 
Hej alla fikasugna!
 
Jag fick ett önskemål i helgen, om att lägga upp receptet på kolapajen jag gjorde till T´s födelsedagsfest. Och givetvis - er önskan är min lag :-) Kanske något att servera till helgfikat?
 
KOLAPAJ 6 pers
 
Pajdeg
2 dl mjöl
2 msk strösocker
100-150 g smör
 
Fyllning
100 g mandelmassa
50 g mörk blockchoklad
2 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 ägg
1/2 dl mörk sirap
50 g smält smör
1 1/2 dl vispgrädde
 
Garnering
Florsocker
 
 Hacka samman vetemjöl, socker och smör. Tryck ut i en form och ställ kallt i 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan i en bunke, hacka blockchokladen och tillsätt tillsammans med mjöl och bakpulver. Tillsätt äggen och rör om. Blanda därefter ner sirap, smör och grädde och rör till en jämn smet. Bre ut fyllningen i degskalet och grädda i 30 min. Sikta över florsocker och servera med vispad grädde.
 
Lycka till ♥