Morgonrunda på Givskud Zoo

Hallå igen!
 
Jag har ju inte hunnit berätta om vårt sista utflyktsmål med Bloggbussen13 - nämligen Givskud Zoo, bara någon halvtimmas resa från Legoland. Både jag och O älskar djurparker, och besöken på Ree Park och Randers regnskog var några av våra absoluta favoriter från förra året resa med Bloggbussen. Detta zoo var inget undantag!
 
Denna tisdagmorgon fick vi vara med på deras så kallade Godmorgon-Zoo, och hälsa på en del av djuren innan parken öppnade för allmänheten. Bl.a. var vi inne hos lejonen, som sover inomhus på nätterna. Det var minst sagt mäktigt att stå öga mot öga med dessa stora kattdjur, och bara ha ett galler emellan oss. Och parkens duktiga guide Susanne berättade en massa spännande om lejonen, och vi fick t.ex. veta hur dom dödar och äter sina byten(och känna på lejontänder - fast tack och lov bara i skelettform!), samt hur en lejonflock fungerar i grupp.  
 
 
Vi var även inne hos girafferna - så vackra djur med en speciell täckning i sin päls (jag är ju svag för djurmönstrat som ni vet, hihi). Där fick vi hjälpa till att mata dem med bananer, men det var verkligen ett riktigt sölgöra... Girafferna sträckte ut sina långa tungor för att ta bananen, och på köpet fick man en hel del bananmos och giraffsaliv :-)
 
Sedan fortsatte vi i busssafari runt i parken (något man även kan göra med vanlig personbil), och vi fick se både elefanter, apor, noshörningar, kameler och andra spännande djur. Guiden Susanne berättade att man faktiskt kan övernatta i tält inne i parken (dock inte bland djuren!).  Lät riktigt spännande! Tänk vad coolt att höra vargar yla på kvällen när man sitter vid lägerelden :-) Ja, Givskud Zoo var verkligen ett äventyr vi bär varmt  i våra hjärtan.
 
På återseende ♥
  
 
 
 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: