Ett helt ok alternativ...

Glamourmamman / 30 April, 2014 - 21:40 / Allmänt
1 kommentarer

Gokväll alla Valborgsfirare!

Ja, många av er har säkert inte tid att hänga i bloggosfären ikväll -  antar att det är grillning och andra festligheter som pågår runt om i Sverige. Men för er andra, som likt jag och smågrabbarna, hänger på hemmaplan denna Valborgsmässoafton, kommer här en liten uppdatering innan läggdags. Och vi har kört på en soft kväll som ni ser...
 
 
En av få stunder som bröderna hållit sams ikväll...
 
 
Ikväll skippade vi 3-rätters och satsade istället på enkel gofika...
 
 
Istället för den traditionella brasan, valde vi att stanna hemma i soffan och kolla på Robert Gustafssons jubileumsprogram. En trött mamma, två trotsiga barn och en kylig kväll - nej, då väljer jag hellre ett säkert kort ;-) Och det är faktiskt ett helt ok alternativ. Glamour och festligheter kommer jag förmodligen att få lite senare i veckan :-) Hörs imorrn!
 
Natti natti ♥

HIT för hemmabruk

Glamourmamman / 30 April, 2014 - 15:23 / Träning
1 kommentarer

Hej igen!
 
Haft en bra start på Valborgsmässoafton? Jag har stämplat ut sedan några timmar tillbaka - ätit lunch, sovit middag och sedan sprungit en runda. Härligt, eller hur? Och det sista jag gjorde på mitt korta arbetspass, var att köra ett fullknökat (ja, våra anställda verkar älska att köra hårt!) HIT-pass med Tabata-intervaller.
 
Den här gången la jag upp ett pass med enbart kroppsvikt, för att det ska vara enkelt för folk att ta med sig det hem till vardagsrummet eller trädgården. Jag vet att det krävs en rejäl spark i baken på många, för att just hemmaträning ska bli av - men för vissa är det kanske enda möjligheten (om man är själv med barn, bor långt från ett gym) och då finns det inga undanflykter. Bara att dra på sig träningskläderna, ladda ner en Tabata-app (eller använd färdigmixade låtar på Spotify - sök på t.ex. Tabata Songs) och köra igång! På 30 min är du färdig - bokstavligt talat!
 
Eftersom jag vet att många av er läsare gillar mina träningsupplägg, så ska jag självklart bjuda på dagens pass också :-) I en Tabata-intervall jobbar man 20 sek och vilar 10 sek, upprepat 8 gånger under 4 min. Jag gillar att varva två olika övningar under varje intervall - gärna en som är mer styrkebaserad och en som höjer pulsen rejält. Värm upp 5 min och kör!
 
Tabata 1
 
Burpee med 180 graders rotation
Planka med enarmsrodd utan vikt
 
Tabata 2
 
Omvänd burpee med 2 boxslag
Russian Twist
 
Tabata 3
 
Rygglyft med rumpklapp
Mountain Climbers
 
Tabata 4
 
Klättrande planka
Långt jämfotahopp fram, snabba steg bakåt
 
Som vanligt är det supersvårt att förklara övningarna i text, men det mesta går att googla om man inte förstår :-) Testa gärna om ni är lediga i Valborg - kan lova er en svettig och rolig halvtimma! Nu ska vi se vad resten av Valborg har att bjuda på... T jobbar såklart denna intensiva dag för polisen, så jag och smågrabbarna får mysa själva. Vad gör ni ikväll?
 
Kram & på återseende ♥
 
 

Valborgsmorgon...

Glamourmamman / 30 April, 2014 - 08:00 / Allmänt
0 kommentarer

 
Godmorgon vänner!
 
Bilden skvallrar om en lugn och harmonisk morgon, men så var icke fallet... Nej, jag lyckades av någon konstig anledning sabba mina bananpannkakor, som jag sett fram emot att äta med färska jordgubbar och kvarg med vaniljpulver (ja, ni hör ju så gott!) -  och fick därför stressa fram en annan frukost. Tack och lov för färdigkokta ägg på lut i kylskåpet ;-)
 
Så det ser ut som hej-kom-och-hjälp hemma efter min framfart i morse, och jag undrar vad killarna kommer att säga när dom vaknar... Men bloggnörd som man är, så hann jag ändå ta ett foto på min alternativa frukost ;-) Och jag får ta igen läsningen av den ovanligt tjocka morgontidningen lite senare, för nu vankas 4 timmars jobb innan långledigheten!
 
Ha en fin dag ♥